Bæredygtighed hos Bøgehus Bed and breakfast

Vindmølle

Husstandsvindmølle ved Bøgehus bed and breakfasst

På Bøgehus har vi vores egen 10 kW vindmølle. Den kan producere  al den strøm, som vi kan bruge til lys, opvarmning og varmt vand.

Vi kan selvfølgelig ikke tilpasse forbruget præcist til produktionen, så ind imellem må vi købe strøm og ind imellem sælger vi møllens overproduktion til det store net. Så er der andre, der kan få glæde af bæredygtig strøm.

Biologisk rensningsanlæg

Biologisk rensningsanlæg - Bøgehus Bed and Breakfask

Bøgehus har etableret biologisk rensning af spildevand. Det ser du som et blomsterbed, som om foråret er omkranset af påskeliljer og om sommeren, fyldt med forskellige smukt blomstrende liljer.

Rensningsanlægget anvender udelukkende bakterier til rensning af vandet og ingen kemikalier.

Det rensede spildevand er så rent, at det har tilladelse til at nedsive direkte, selvom vi har en drikkevandsboring i nærheden og en fredet sø på den anden side af vejen.

For at processen skal virke, må der bl.a. ikke anvendes klorholdige produkter i husholdningen, men det kunne vi under alle omstændigheder ikke drømme om, og det beder vi selvfølgelig også vores gæster om at undlade.

Klimabyggeri

Da vi overtog ejendommen i 2016, havde bygningerne været udsat for hærværk, med deraf følgende store vandskader. Det betød, at vi måtte fjerne al indvendig konstruktion, før vi kunne begynde på genopbygningen.

Derfor kunne vi sætte vores eget klimaaftryk på projektet.

Så vi udskiftede det gamle oliefyr med en varmepumpe, så vi fik fuld udnyttelse af vindmøllens produktion. Vi isolerede alle gulve og lagde gulvvarme overalt  og sørgede for at temperaturen kunne reguleres i alle rum hver for sig, så der ikke bliver brugt mere energi end højest nødvendigt. Vi valgte de mest energivenlige vinduer og isolerede både vægge og lofter optimalt. Så vi er kommet meget tæt på at have etableret et 0-energi-hus.

Og alt det andet

I Vejle kommune sorterer vi affald ligesom i de fleste andre kommuner. Hos os bevirker det, at vi har sorte poser til restaffald og grønne poser til formuldbart affald i køkkenet. Derudover beder vi vores gæster om at sortere plastik, metal, papir og pap. Og sortere plastikflasker og øl og vand dåser for sig. Så tager vi os af bortskaffelsen.

Alt linned – sengetøj og håndklæder bliver kogevasket og når vi kan, tilrettelægger vi at vaske, når møllen producerer strøm. Vi bruger ikke strøm (eller vores egen energi for den sags skyld) på at stryge sengelinned, men vi synes nu at det godt kan undværes.

Du modtager naturligvis et rengjort og lækkert værelse men vi tilbyder ikke en daglig rengøring af værelserne og håndklæder og sengetøj bliver derfor kun skiftet, når du beder om det. Hvis man bor hos os i en uge eller mere, gøres der rent og skiftes linned en gang om ugen.