Skønne natur- og kulturoplevelser nær Bøgehus Bed and Breakfast

Under et ophold hos os, er der et væld af oplevelser, du kan vælge imellem. Nedenfor vil jeg give et indblik i mulighederne, selvom jeg slet ikke kan lave listen komplet. Hvis du vil vide mere, så spørg endelig. Jeg arbejder som guide for byvandringer i Vejle samt for busture i ådalene.

Visitvejle.dk

Legoland ligger 25 kilometer herfra, og kræver vist ikke yderligere kommentarer.

Lalandia badeland ligger i nærheden af Legoland.

Givskud Zoo ligger 16 kilometer herfra og byder på mindst en hel dags skønne oplevelser for store og små.

Jelling højene ligger kun 4 kilometer væk, sammen med Jellingestenene – Danmarks navneattest og dåbsattest.

Kongernes Jelling er et interaktivt, spændende museum, beliggende tæt på højene. Er du lidt historieinteresseret, kan du bruge lang til her. Der er gratis afgang.

Ravning Broen blev fundet i det forrige århundrede og kan dateres til 900-tallets Harald Blåtand. Du finder et stykke rekonstrueret bro samt et lille museum med gratis adgang.

Jernalderlandsbyen i Vingsted ligger 12 kilometer herfra. Området kan besøges hele året og et par gange hver sommer, er der jernaldermarked med arbejdende værksteder.

Egtvedpigens grav befinder sig omtrent 20 kilometer herfra. Her finder du fine illustrationer og informationer om det specielle fund.

Spinderihallerne ligger i Vejles vestby og vidner om Vejles storhedstid som “Danmarks Manchester”. Sammen med jernstøberi udgjorde bommuldsspinderierne en væsentlig del af Vejles industrialisering. Bygningerne anvendes i dag til masser af iværksætteri og her finder du også Vejles Kulturmuseum med gratis adgang.

Økulariet er et videnskabsmuseum med gratis adgang. Her kan du for eksempel se udstillinger om vand eller bæredygtighed. Du kan også booke rundvisninger eller foredrag.

Vejlemuseerne.dk. Her kan du få meget mere at vide, om hvad der sker rundt omkring i området på den front. Jeg har nævnt nogle stykker, men der er meget mere, at komme efter.

Vejle Musikteater har mange spændende koncerter og stand up mm. Det kan betale sig at slå det op.

Tørskind Grusgrav ligger 15 kilometer herfra og her kan du se Robert Jacobsens og Jean Clareboudts skulpturpark og få meget at vide om tankerne bag hver enkelt skulptur.

Hopballe Mølle er en af de mange vandmøller, som du kan finde her omkring. Den ligger ved Grejs Å blot et par kilometer herfra og du opfordres til at nyde turen derned. I dag huser bygningerne en kyllingefarm, en gårdbutik og en smukt beliggende restaurant.

Haughus Gods ved Jelling huser 2000 kvadratmeter indendørs kræmmermarked, som har åbent stort set hver weekend.

Vejle ådal er ca 20 kilometer lang. Fra udspringet i Engelsholm Sø, løber Vejle Å først lidt mod vest og så mod syd, hvor den løber sammen med Egtved Å. Så vender åen mod øst og løber, sammen med Højen bæk ud i Kongens Kær og derefter ud i Vejle fjord. Vejle Å er relativt bred og har et forholdsvist roligt løb. Der ligger rigtig mange dambrug langs starten af åen, hvilket sikkert er medvirkende årsag til at åen er meget populær for lystfiskeri.

Kongens Kær er et stort vådområde, beliggende lige før Vejle Å løber ind gennem Vejle. Dette område er absolut en gåtur værd. Området er fredet, og her kan du nyde et væld af fuglevildt, hvor især skal nævnes et par havørne.

Grejs Å udspringer i Fårup Sø, som kun ligger 3 kilometer herfra. Derfra løber åen bla. forbi Hopballe mølle og videre gennem Grejs Ådal ind til Vejle. Da åen er vandrig og har et fald på 50 meter på kun 17 kilometers løb, har den været flittigt brugt til vandmøller. Dengang man var afhængige af vandkraft, har man endda delt Grejs Å i to løb gennem Vejle by, ved at grave et ekstra åløb. Begge løb udmunder i Sønderåen (Vejle Å).

Fjordenhus må man ikke gå glip af, når man kommer på disse kanter. Fjordenhus er hovedsæde for Kirk Kapital og samtidig et meget smukt kunstværk, udtænkt af Olafur Eliasson. Mine ord kan ikke rigtigt yde bygningen retfærdighed, men tag derned og mærk selv efter. Der er fri adgang i stueplanet.

Bølgen skal opleves ved samme lejlighed. Disse to udgør havnefrontens perler. Du får det bedste udsyn til Bølgen, ved at gå op på taget af den flydende kajakklub.

Blue Horse. Ude i bakkerne langs med Vejle Ådal ligger dette velkendte stutteri, som har opfostret nogle af de fineste heste og heriblandt OL deltagere.

Bindeballe Købmandsgård ligger lidt længere ude i ådalen. Her har private kræfter skabt et spændende købmandsmuseum. I dag bliver det drevet af frivillige. Gør et godt køb og sørg for at besøge stedet om eftermiddagen, så du kan nyde cafeens lækre kager.

Golfklubber. Fire kilometer herfra ligger Jelling Golfklub og Vejle Golfklub ligger 14 kilometer væk.

Cykelsport på flere planer. Området heromkring er særdeles velegnet til enhver form for cykelsport. Ruten for cykelløbet Danmark Rundt går forbi Bøgehus på løbets “bjergetape” og Vejle Kommune har udgivet en app med forskellige udfordrende ruter. I de stejle skove langs med Vejle fjord, finder du forskellige spor til Mountainbike og hvis din interesse er cykelferie med rygsæk, så går cykelrute 34 – Engelsholmruten – forbi Bøgehus.

Vandreture. Hvis du holder af at vandre i den skønne danske natur, kan du næppe finde et smukkere område, end dette.

Lystfiskeri er meget populært, især i Vejle Å og yderst i Vejle fjord.

Gorillapark ligger i Nørreskoven, og her kan du udfordre både dig selv og dine rejsekammerater med klatrebaner højt oppe i trætoppene.

Spisestederne er mangfoldige her omkring. I Vejle by finder du restauranter og cafeer til enhver pengepung og der findes også stadig landlige kroer i området. Den nærmeste er Skovdal kro, som ligger 3 kilometer herfra ved Fårup sø.